Klic in vabilo

IMG_7034
Vse več nas je, ki smo utrujeni od vsesplošnega jamranja, ki preveva slovenske časopise in televizijo. Hkrati pa je okoli nas toliko pozitivnih zgodb in neizkoriščenih potencialov. Le opazimo jih ne, ker smo se skozi šolo in družbo izurili v iskanje napak.

Jamranje ni še nikoli ničesar rešilo – prebujena skupnost pa je že. Zato vas vabimo na prebojni prvi dogodek opolnomočenja Slovenije, ki smo ga ljubeče poimenovali SOS – Moči Slovenije/Strengths of Slovenia.

Namen srečanja:

  • Obrniti negativno spiralo vsesplošnega jamranja navzgor: s skupnimi močmi poiskati in podpreti  speče in spregledane moči Slovenije – od potencialov naravnih danosti do izjemnih človeških in človečnostnih virov moči, ki jih je v Sloveniji obilo.
  • Zbrati ljudi, ki vsak na svojem koncu tuhtamo, da bi »radi nekaj storili« v teh izzivalnih časih, a nas vsakič nekaj zabremza (premalo časa, podpore, virov …).
  • Narediti osebni in kolektivni preklop od miselnosti pomanjkanja v sfero možnosti.
  • Začeti zdraviti pravzorec »hlapcev«, prenehati čakati na rešitev »od zgoraj« ter se povezati s podobno (ali še raje drugače!) mislečimi, ki želijo pripomoči k bolj celostni kakovosti življenja.
  • Srečati sorodne duše & dobiti navdih za pokrenitev konkretnih pobud, ki prispevajo k celostni kakovosti življenja.

Vabljeni v  dvorec Štatenberg  pri Makolah (nedaleč od Poljčan in Slovenske Bistrice):

  • petek, 16. avgusta zvečer
  • sobota, 17. avgusta (dejavnosti bodo potekale preko celega dne)

Dogodku se bodo pridružili tuji gostje (ki včasih vidijo slovenske potenciale tam, kjer jih mi nezavedno spregledamo), zato bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku.

Način
Program
Rezultat
FAQ
Kotizacija
Ekipa
Prijava

Več informacij:
statenberg2013@gmail.com;  tel. 040 620 427 (Marjeta Novak)